Кои са най-скъпите джанти на света


05.01.2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ новини


Най-скъпите джанти за коли

Колелата са изключително важна часто от колата, и то не само защото без тях ще имате просто една скъпа купчина ламарина пред дома си. Освен, че са от ключово значение за най-важната дейност, която вашият автомобил може да изпълнява – да се движи – колелата, и по-точно джантите могат драстично да променят начина, по който колата върви. Това обаче не е всичко! Понякога джантите са въпрос на вкус, но често са и въпрос на имидж. Суетата е толкова присъща на човека… и тук полът няма значение. Цели течения в автомобилната култура са основани на определен стил на джантите на колелата. Тук размерът има значение, както и материалът, финишът, цветът и т.нар. fitment.

Много фенове на нестандартното и луксозното по целия свят вярват, че правилните джанти са като скъпи бижута, с които колата добива неописуем блясък и финес. Затова и търсенето определя предлагането – всяка година на автоизложения от типа на
SEMA се показват нови и нови примери на свръхлуксозни джанти, някои от които на ръба на абсурда. Като например 22 инчови джанти от благородни метали, инкрустирани със скъпоценни камъни…

Ето защо решихме да съберем на едно място и да покажем някои от най-скъпите джанти в света за последните няколко години. Разбира се, пазарът на луксозни авто аксесоари се развива и допълва всекидневно с нови и нови атрактивни екземпляри, но в нашата селекция влизат най-вече изявени играчи на сцената на „серийните“ джанти от висок клас.

 

Ace Executive Black – $1,384

Джантите Executive Black на Ace притежават истински стилно лице, което изпъква пред стотиците стокови колела, и са прекрасно допълнение към излъчването на най-различни видове автомобили – от луксозни седани до спортни коли и SUV-та.

 

9. Dub – $1,772

Dub е един от лидерите на американския пазар за custom джанти. Матови елементи и акценти от хром, широки симетрични лъчи и разнообразни размери, в зависимост от желанията на клиента. Въпреки, че не са никак евтини, джантите на Dub си остават едни от най-търсените в средите на автомобилните ентусиасти, които харесват бутиковите изпълнения.

 

Vossen – $2,596

Още един пример за скъпи, но относително достъпни джанти в луксозния клас. Vossen проявява въображение и иновативност в дизайна, както и в прецизна изработка на алуминиеви профили при ниско напрежение.

 

7. Asanti – $3,594

Едни от най-елегантните джанти на пазара са именно тези с марка Asanti. Те са и автор на споменатите в началото инкрустирани със скъпоценни камъни колела, представени на SEMA.

 

6. GFG – $3,810

GFG е компанията производител на модела Malibu Two Tone Center Chrome Lip, рекламиран като една от най-иновативните джанти за екзотични спортни модели. Изцяло съобразени с конкретния модел, джантите на GFG се предлагат в различни цветове, размери и с множество опции за фитмънт, така че да задоволят най-капризните собственици на суперколи, всичко това – разбира се – на доста солена цена.

 

5. Savini – $3.920

Една от най-известните разработки на бутиковия производител Savini е моделът SV-29, за който се носят легенди: елегантна конструкция от три части със стилни ъгли и аргесивна визия. Ръчна изработка и закален T6 алуминий (използван в космическите технологии) придават още по-завършен вид на този дизайнерски шедьовър. Различните цветове по желание на клиента или изцяло хромираният финиш са само част от предлаганите екстри.

 

Lexani Forged – $4,060

Моделът 702 на Lexani Forged (създадена през 1996 г.) е сред най-иновативните разработки на луксозни алуминиеви джанти от 2013 г. насам. Футуристичният дизайн продължава да впечатлява и днес, и в доста отношения си остава ненадминат – на пръв поглед изглежда сякаш е създаден в противоречие с физичните закони, но осигурява отлична аеродинамика.

 

3. Forgiato Basamento – $4,664

Оригиналната серия Forgiato Basamento предлага ръчно изработени и боядисани джанти, произвеждани от специализиран алуминий, който се ползва в самолетостроенето. С малко доплащане могат да се допълват с екстри като карбонови нишки, допълнителен лип, екстремен конкейв или финиш в цвета на купето.

 

Forgiato Estremo – $5,760

Още един модел на компанията Forgiato, която държи стабилни позиции по върховете на луксозния клас бутикови джанти.

 

1. Nutek – $6,113.60

Произвеждани в Америка, Nutek предлагат възможност всеки комплект да бъде изработен по дизайн на клиента. Уникалните и иновативни дизайни и технологии включват креативни решения за външния вид и финиша, но не отстъпват по качество на показаните досега джанти. Анодизиран алуминий, карбонови нишки и керамична конструкция са само част от възможните варианти.

Разбира се, показаните модели са само малка част от широкия свят на бутиковите джанти, произвеждани и предлаган по света. Този списък не претендира за изчерпателност, но показва някои от доста интересните варианти в този сегмент.

Коментари