Автосалон София 2015 ще продължи цяла седмица


28.09.2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ новиниАвтосалон София ще се проведе за първи път през октомври като на него предстоят премиерите в България на над 100 модела автомобили.

В столицата ще дебютират най-концептуалните решения при автомобилите от световните изложения в Женева, Шанхай и Франкфурт. Предишните автосалони са се провеждали през юни, но организаторите са решили, че сезонът не е подходящ за посетителите и също така не е съобразен с календара на автомобилните иновации. Често салонът съвпада с глобални спортни събития. Поради тези причини браншовата Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) измести датата на събитието.

От Асоциацията обявиха, че автомобилният отрасъл отново е в подем и предстои най-мащабното изложение до момента, а доказателството за това е участието на всички вносители.

Отново домакин на изложението е Интер експо център. Освен премиерите, по време на салона се очакват състезателни болиди, авангардни прототипи от бъдещето и автомобили с алтернативно задвижване, както и по-качествени фирмени щандове. Разбира се, ще има традиционна томбола с награди, една от които е автомобил.

Събитието ще се проведе от 17 до 24 октомври, между 10 и 20 ч. Цените на билетите са 8 лв., деца под 7 години влизат безплатно, а ученици и пенсионери ще могат да посетят автосалона срещу 4 лв.

Коментари