Започва Европейска седмица на мобилността


16.09.2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ новиниОт 16 до 22 септември София ще бъде част от Европейската седмица на мобилността. Целта на инициативата е хората да обърнат повече внимание на алтернативите на превозването с автомобил в градска среда.

Кампанията за 2015 г. ще е под мотото „Избери. Промени. Комбинирай.”, като освен това в рамките на седмицата се предвижда и инициативата „Придвижвай се разумно”.

На 16 септември софиянци ще имат възможността да посетят гараж „Дружба” на Столичния автотранспорт, където ученици и студенти от Техническия университет ще представят автомобил, изцяло задвижван с електрическа батерия на водопровод.

Ретро-трамвай ще вози жителите и гостите на града по маршрут площад „Журналист” – ул. „Граф Игнатиев” – ул. „Алабин” – бул. „Христо Ботев” – Централна гара – бул. „Княгиня Мария Луиза” – ул. „Граф Игнатиев”.

КартаЧаст от кампанията за тази година е и инициативата PARK(ing) Day, който ще се състои на 18 септември. Тогава обичайното ви място за паркиране ще е заето от хора, учещи се да танцуват, готвещи, играещи джаги, работещи или просто релаксиращи. PARK(ing) Day се случва в София  за пета година ще преосмисли ролята на паркингите в града като временни публични пространства за изява.

PARK(ing) Day започва през 2005 г. с една локация в Сан Франциско, САЩ, а днес достига близо 1000 парк(инга) в над 35 страни и 170 града по света. В София инициативата се провежда за първи път през 2011 г., когато участниците са едва 11. Тази година българското издание има рекорден брой участници – цели 30.

От Fixme.bg Ви призоваваме да използвате хубавото време и да преосмислите начините, по които можете да се предвижите в града. А ако имате нужда от сервизни услуги – оставаме на разположение с бързо намиране на надеждния сервиз близо до Вас.

Коментари