Apple разработва технология за безпилотен автомобил


31.08.2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ новини


project Titan

Въпреки, че от Apple отказаха коментар относно публикациите в медиите, че разработват собствена технология за безпилотен автомобил, информацията от британския „Гардиън“ сочи, че проектът „Титан“ е в напреднала фаза.

Според английското издание Apple вече търси подходящи и безопасни места за тестдрайв на безпилотната кола. От „Гардиан“ посочват, че инженерите на технологичния гигант проучват комплекс в близост до Сан Франциско на име GoMentum Station. Мястото е било база на военноморските сили, а в момента е център за практически експерименти в градска среда.

Непотвърдена информация сочи, че безпилотният автомобил наподобява миниван. По проекта „Титан“ работят стотици специалисти, а ръководител е Стив Задески. Продължава да се изследват роботиката, технологията на батерията и производство на метали за иновативния автомобил.

През последните месеци изпълнителният директор на Apple Тим Кук проведе редица срещи с мениджъри от различни автомобилни концерни, а компанията му привлече множество експерти, включително от „Мерцедес“.

Google, Uber и други технологични компании също инвестират в разработването на безпилотни автомобили.

Очаквайте още информация от Fixme.bg по темата.

https://www.youtube.com/watch?v=SuwADpMbIMk

Коментари